Warta Industri

Alat pipa tembaga "ilmu populer" inspeksi kualitas las siku

2021-06-08
Syarat proses las siku dhuwur banget, yen ana masalah ing komposisi las, HI akeh mengaruhi kualitas produk, mula saka aspek apa kanggo inspeksi kualitas las siku? Tabung tembaga Jiaco ing ngisor iki Xiaobian kanggo kabeh wong supaya misuwur kanthi ilmu pengetahuan.

Pipa tembaga Jiake "ilmu populer" inspeksi kualitas las siku

Aspek inspeksi kualitas las sikut kaya ing ngisor iki:

1, pamriksan tampilan: umume kanggo pengamatan kanthi wuda, kadang nganggo kaca pembesar 5-20 kali kanggo pengamatan. Liwat inspeksi tampilan, bisa ditemokake yen cacat las sikut las, kayata undercut, nodul las, retakan permukaan, pori-pori, penetrasi slag lan welding, lan liya-liyane. Ukuran njaba las las uga bisa diukur kanthi las detektor seam utawa template.
2. Pamriksa sing ora mbebayani: pengawasan cacat kayata inklusi slag, pori-pori lan retakan sing didhelikake ing lapisan las. Saiki, inspeksi sinar X umume digunakake, uga inspeksi ultrasonik lan inspeksi magnetik.
Inspeksi sinar X yaiku panggunaan fotografi las X - ray, miturut gambar negatif kanggo nemtokake cacat internal, nomer cacat lan jinis. Banjur miturut syarat teknis produk kanggo netepake manawa las wis mumpuni.
Beam ultrasonik dipancarkan kanthi probe lan ditularake menyang logam. Nalika balok ultrasonik ditularake menyang antarmuka logam lan udara, mula bakal diuripake liwat las. Yen ana cacat ing las, balok ultrasonik bakal dicetha saka probe lan ditampa, nalika semana gelombang sing dibayangke katon ing layar. Ukuran lan lokasi cacat bisa ditemtokake kanthi mbandhingake lan mbedakake gelombang sing ditampilake karo gelombang normal.
Deteksi cacat ultrasonik luwih gampang tinimbang sinar X, mula digunakake kanthi akeh. Nanging inspeksi ultrasonik asring mung bisa diadili kanthi pengalaman operasi, lan ora bisa ninggalake dhasar inspeksi. Kanggo cacat internal sing ora jero saka permukaan las lan retakan cilik ing permukaan, bisa uga inspeksi magnetik digunakake.
3. Tes tekanan banyu lan tes tekanan udara: kanggo kapal bertekanan sing mbutuhake kenceng, tes tekanan banyu lan / utawa tes tekanan udhara kudu dilakoni kanggo mriksa kenceng lan kapasitas bantalan tekanan ing las. Cara kasebut yaiku nyuntikake 1,25-1.5 kali tekanan kerja banyu utawa gas sing padha karo tekanan kerja (umume nganggo hawa) menyang wadhah, tetep suwene wektu, banjur diamati penurunan tekanan ing wadhah, lan priksa manawa ana yaiku fenomena kebocoran ing njaba, miturut iki bisa kabiji manawa las kasebut wis mumpuni.
4, sifat mekanik tes sikut: pengujian non-rusak bisa nemokake cacat gandheng gandheng, nanging ora bisa nerangake kepiye sifat mekanik logam ing zona las sing kena panas, mula kekuwatan kanggo tekanan , pengaruh, mlengkung lan tes liyane sing dipasang las. Tes kasebut ditindakake ing piring uji. Papan tes luwih becik dilas bareng karo lapisan silinder longitudinal kanggo njamin kahanan konstruksi sing padha. Bahan-bahan mekanik saka plate test banjur dites. Ing produksi nyata, gabungan las baja anyar umume dites babagan iki.