Warta Industri

Cara ngolah gambar pipa tembaga sing paling umum digunakake

2021-06-08
Pipa tembaga abang minangka salah sawijining produk paling cepet ing produksi bahan pamrosesan tembaga China. Gambar minangka metode pangolahan pipa sing paling umum digunakake, yaiku tumindak eksternal, meksa billet logam liwat bolongan mati, supaya bisa entuk bentuk lan metode pamrosesan plastik sing cocog, kanthi ciri hemat tenaga kerja lan efisien, uga bisa digunakake kanggo ngasilake macem-macem bentuk salib kawat, bar, pipa lan profil. Gambar pipa bisa dipérang dadi gambar tanpa coreless (gambar kosong) lan gambar inti. Sing terakhir dipérang dadi gambar sirah inti sing tetep, gambar sirah inti dawa lan gambar kepala inti sing obah miturut bentuk kepala inti sing tetep.
Perlengkapan pipa tembaga Jiake kanggo dituduhake karo sampeyan babagan cara ngolah gambar pipa tembaga sing paling umum digunakake
1. Tabung tembaga kudu duwe kekuwatan lan kekandelan tembok tartamtu, bisa nahan tekanan medium pendingin (kayata Freon), kanggo nyegah bocor.
2. Tabung tembaga kudu duwe struktur metallographic sing apik lan sifat mekanik komprehensif sing apik, ora ana cacat metalurgi (kayata kalebu, pori-pori), lan ukuran gandum sing cocog, kanthi kekuatan lan plastisitas sing cocog, supaya bisa tahan kanthi lancar, ekspansi lan pipa suar ing proses manufaktur rong piranti kasebut.
3. Pipa tembaga bakal duwe las sing apik. Kinerja las pisanan digandhengake karo komposisi kimia tabung tembaga, utamane isi fosfor sing cocog, lan kondisi permukaan, utamane kebersihan, lan derajat reresik ing tabung uga minangka jaminan penting kanggo pengoperasian AC sing aman .
4. Tabung tembaga duwe kinerja transfer panas sing apik. Ora nuduhake konduktivitas termal saka logam kasebut dhewe, nanging koefisien transfer panas sing ana gandhengane karo bentuk permukaan pipa lan pipa tembaga lan puteran udara, koefisien transfer panas pipa tembaga Utas internal 2-3 kali luwih dhuwur tinimbang pipa cahya, kanthi bebarengan diarani pipa tembaga transfer panas sing efisien.
Proses produksi tabung tembaga tradisional (metode ekstrusi) kasusun saka extrusion ingot casting terus dadi billet tube, banjur liwat rolling dingin, proses gambar dadi pipa. Ing wiwitan taun 1990-an, sawise proses casting lan muter (yaiku proses nggawe pipa casting billet + gambar telung gulungan silang + gambar), pipa baja sing diproduksi kanthi cara casting lan muter wis akeh digunakake. Praktik kasebut nuduhake manawa pipa tembaga sing diproduksi kanthi cara casting lan muter nduweni kinerja stabil, biaya produksi murah, konsumsi energi murah lan efisiensi tinggi, sing bisa nyukupi kebutuhan industri AC lan kulkas sing angel.